Meer weten, mailt u ons dan


mocht de mail-link niet werken vult u dan in
(op de juiste wijze uiteraard);

hondentuin (apestaartje) ziggo (punt) nl


op YouTube kun je "live"wat perikelen volgen van logeerpartijtjes en leuke momenten bij At the Beardie-Inn

link naar de filmpjes van de Hondentuin At The Beardie-Inn op Youtube

naar onze facebookpagina klik op logo ⇓
logo Beardies Bed & Breakfast De Hondentuin

Beardies Bed & Breakfast De Hondentuin

Welkom,
Al vanaf jongs af aan spelen honden een grote rol in het leven van dit gezin. Was het eerst nog de hond van ouders, familie of vrienden, later, toen we gingen samenwonen in 1991, kozen we een zwart/wit Bearded Collie pupje als nieuw huisgenootje. Het begin van een eeuwigdurende liefde voor dit mooie schapenhoedersras, waarvan er, ruim 29 jaar later, nog altijd zes, geboren tussen 2005 en 2016, bij ons rondhuppelen.

Het idee om als gastouder te gaan oppassen op bearded collies, die voor een dagje of een vakantie een plekje zochten binnen een huiselijke kring, ontstond in 2011, na regelmatige vraag vanuit familie en vriendenkring om op hun harige vriendje te passen.

Omdat er niets leukers bestaat dan meerdere Beardies samen, ons huis groot genoeg is en er vrijwel altijd iemand thuis is, werden we dus uit passie voor het ras gastouder en logeeradres, alleen voor Bearded Collies.
Beardies Bed & Breakfast De Hondentuin.

Als ze bij ons zijn, leven onze viervoetige vriendjes mee in onze gezinssituatie, met alle wisselende dagelijkse perikelen.Ze lopen gewoon vrij rond door ons huis en kunnen daar naar hartelust spelen of ravotten in onze Hondentuin.

Het is belangrijk dat alle honden zich happy voelen, daarom bekijken we altijd per moment en groepssamenstelling hoeveel vriend(innet)jes er kunnen komen logeren.In principe zijn alle puppies en ( niet loopse) teefjes het hele jaar door welkom. Voor reuen geldt dat we momenteel alleen een plekje hebben voor reuen die al eerder/vaker bij ons zijn geweest en welke goed overweg kunnen met onze eigen mannen.
Natuurlijk wel niet in periodes als we een van onze dames loops hebben/verwachten want we willen nl. geen vechtpartijen om t meisje of onvoorziene gevolgen!
Maar; we zijn geen pension/bedrijf, we doen het uit liefde voor ons ras. Uw beardie leeft gewoon ten midden van ons gezin, daarom kan het voorkomen dat er vanwege (gezins)activiteiten geen oppas mogelijk is !

We wandelen meermaals per dag danwel langs de maas, het kanaal, in de velden rondom of eens een rondje door het dorp, waar is een beetje afhankelijk van de weersomstandigheden. Een ongelukje in de hondentuin ( of in huis) wordt opgeruimd door onze dagelijkse drolpatrol, we zijn wel wat gewend dus het is geen ramp.Ook kijken we er niet van op wanneer er regelmatig beardies op de bank liggen...zelfs als dat bij hen thuis nooit mag ;).
Onze eigen beardies krijgen twee keer per dag te eten maar als een ander schema , vanwege medicijnen of leeftijd, nodig is , kan dat natuurlijk geregeld. U brengt wel zelf het benodigde eigen voer mee ( brok of KVV).
Aan speeltjes en een lekkertje is hier geen gebrek.

Om de rust in onze roedel te bewaren hebben we wel een paar huisregels en maken we graag met u een persoonlijke afspraak over de breng/haaltijd. Maar natuurlijk zetten we uw beardie niet buiten de deur als u onverhoopt later dan gepland kunt komen ophalen door een file of andere vertraging.

Het allerbelangrijkste vinden we dat we alle aanwezige beardies genoeg unieke aandacht kunnen geven naast hun onderlinge speel, rust en wandelmomenten.
Om samen een spel parcoursje af te leggen in de tuin, een een-op-een speel of verzorgmomentje of simpelweg even lekker knuffelen.

Net zoals thuis !!!

Komt U gerust eens kennismaken met ons en onze honden. Uiteraard neemt u uw eigen lieveling dan mee!
Hartstikke gezellig!
Graag tot ziens!
Heel veel groetjes en beardievoetjes van ons bij
Beardies Bed & Breakfast De Hondentuin

logo At the Beardie-Inn
naar begin van deze pagina
via een klik op het kennel logo gaat u naar onze kennel At the Beardie-Inn

Beardies bed and breakfast De Hondentuin NL

website, webdesign, inhoud, foto's en logo's zijn auteursrechtelijk beschermd: © E.van Mulken-Keur